Water monitoringssysteem voor Belgische steengroeve

Project

Belgische steengroeve monitort grond- en oppervlaktewater

Opdrachtgever

Les Carrières du fond des Vaulx

Land

België

Looptijd

2012 - heden

Achtergrond en doel

De steengroeve, bekend van ‘la calestienne’, een kalksteen van uitzonderlijke kwaliteit, is omringd door beschermd natuurgebied. De groeve moet dan ook voldoen aan strenge milieuwetgeving en regelmatig rapporteren over het grondwater verbruik, de kwaliteit van de groeve instromend en uitstromend oppervlaktewater, de plaatselijke grondwater verlaging en beweging en stroming van het grondwater. 

Waarin maakte Eijkelkamp Soil & Water het verschil

Een systeem van 16 Diver water level loggers en peilbuismodems zijn geïnstalleerd in en rondom de groeve. De data worden via GPRS doorgestuurd naar een webapplicatie. Via de webapplicatie beheert de opdrachtgever het systeem en stuurt deze, waar nodig, bij. Alle facetten van grond- en oppervlaktewater worden hierdoor gemonitord.

De opdrachtgever kan nu ook snel en gemakkelijk rapportages maken voor controlerende overheden. Bovendien kunnen deze overheden zelf inzage krijgen in het systeem en data downloaden naar hun eigen databank.

XL LG MD SM XS

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK