VIDEO - Eijkelkamp onthult 100.000 jaar oude informatie over milieuverandering

Michael Bird van de James Cook Universiteit (Centrum voor Tropische milieu- en duurzaamheidswetenschappen) in Cairns en zijn team zoeken in het noorden van Australië naar 100.000 jaar oude informatie die milieuverandering kunnen aantonen. Michael Bird gebruikt apparatuur van Eijkelkamp Soil & Water om sedimentmonsters te nemen. Bekijk de 2 minuten durende video voor een onderzoeksverslag uit het tropische noorden van Australië.

Met behulp van opgeslagen sediment in het Long Lake dat de laatste 100.000 jaar beslaat, willen Michael Bird en zijn team proberen antwoord te krijgen op fundamentele vragen over de laatste milieuverandering, het op grote schaal uitsterven van de fauna en de eerste vestiging van mensen in tropisch Australië.

Pilot-veldwerk heeft in het Noordelijke Territorium van Australië de aanwezigheid vastgesteld van verdwijngaten van aanzienlijke diepte en ouderdom, lijkend op kratermeren, met sediment dat zich gestaag over een langdurige periode in lagen heeft afgezet. Dit veldwerk onderzoekt of deze aardverzakkingen lokale, dateerbare, palaeo-milieugegevens kunnen verstrekken die de hele periode van het laatste interglaciaal beslaan. Michael Birds team denkt dat deze sedimentaire archieven, van vóór de menselijke kolonisatie van het continent, de essentiële, maar nog ontbrekende data zullen opleveren om te bepalen of de mens systemen zo heeft veranderd dat moessonbossen en droge bossoorten in het noorden van Australië werden vervangen door savanne.

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Eijkelkamp Soil & Water voor uw bodem- of waterproject kan betekenen?
Vul onderstaand formulier in voor een afspraak


* Dit is een verplicht veld
XL LG MD SM XS

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK