Bodem projecten


Penetrologger CBR Bundeswehr

Project

Penetrologger CBR

Opdrachtgever

Bundeswehr

Land

Duitsland

Achtergrond en doel

Eijkelkamp Soil & Water heeft met de Bundeswehr een project opgestart om een nieuw type Penetrologger te ontwikkelen. Het Duitse leger had een Penetrologger nodig voor zijn grondtroepen. Dit onderdeel van het leger zoekt onder andere geschikte locaties die moeten dienen als landingsbaan. Hierbij is het bepalen van de draagkracht van een bodem essentieel. Met de eenvoudig te bedienen Penetrologger is het mogelijk om de draagkracht tot een diepte van 60 centimeter te meten.

Resultaten

Ten opzichte van de bestaande Penetrologger is het nieuwe type, de Penetrologger CBR, lichter en compacter (de handvatten zijn bijvoorbeeld afneembaar). Dit maakt het mogelijk om naast de bestaande uitrusting de nieuwe Penetrologger CBR eenvoudig mee te nemen. Er worden speciale batterijen en specifiek ontwikkelde software gebruikt. Verder is de meeteenheid volgens de California Bearing Ratio (CBR).

Deze California Bearing Ratio is door de California State Highway Department ontwikkeld om de draagkracht van bodem te bepalen. Het geniekorps van het Amerikaanse leger gebruikt deze test sinds de jaren veertig. Tegenwoordig wordt deze methode wereldwijd gebruikt om op een simpele manier de draagkracht van een bodem en funderingsmaterialen te bepalen. De Penetrologger CBR is daarom naast militaire doeleinden ook voor civiele toepassingen uitermate geschikt.

De Bundeswehr over Eijkelkamp Soil & Water

Klaus Seus van de Federale Dienst van Defensie, Technologie en Procurement: ‘Ik wil de medewerkers van Eijkelkamp Soil & Water bedanken voor de prettige en constructieve samenwerking. Het was zeker niet altijd gemakkelijk om aan al onze eisen te voldoen. Maar juist de continue inzet en bereidheid om hier aan te willen voldoen, heeft bijgedragen aan een snelle ontwikkeling en implementatie. Dit heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van het project.’

Contact

sales@eijkelkamp.com
+31 313 880200

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Eijkelkamp Soil & Water voor uw bodem- of waterproject kan betekenen?
Vul onderstaand formulier in voor een afspraak


* Dit is een verplicht veld
XL LG MD SM XS

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK