Royal Eijkelkamp zet high-tech, high-end 3D metaal printer in.

Een aantal bedrijven, waaronder Royal Eijkelkamp, hebben samen één van de nieuwste en meest geavanceerde 3D-metaalprinters in gebruik genomen. Dezelfde 3D-metaalprinter die vliegtuigbouwer Airbus gebruikt bij de ontwikkeling- en productie van hi-tech en lichtgewicht componenten voor haar nieuwste jetliners.

Door een samenwerkingsverband aan te gaan met de bedrijven heeft Royal Eijkelkamp nu de mogelijkheid om met deze zeer geavanceerde machine te werken. Daarnaast biedt samenwerken nog veel meer voordelen. Engineers van de verschillende bedrijven delen hun bevindingen op het gebied van verschillende productietoepassingen. Hierdoor wordt er sneller en meer kennis vergaard over de mogelijkheden die 3D-metaal printen biedt.

Nieuwe manier van denken en werken

Jan-Egbert Pors, Mechanical Engineer bij Royal Eijkelkamp, heeft kritisch naar bestaande producten gekeken: ‘Met de komst van deze innovatie moeten we op een andere manier denken en werken. Wij zijn in staat om onze producten op een nieuwe en revolutionaire manier op te bouwen en de behaalde resultaten zijn veelbelovend. Royal Eijkelkamp heeft een aantal zeer bewerkelijke producten in haar portfolio. 3D printen biedt, ten opzichte van de conventionele verspanende technieken, veel kansen. Denk hierbij aan energie-, materiaal- en gewichtsbesparing.’

‘Aan de andere kant is 3D printen nog zeer kostbaar. Een groot aandachtspunt is het bepalen van de kostencomponenten voor de investering en voor de productie om bepaalde producten, met behulp van deze toepassing, te gaan produceren. De verwachting is dat het proces in de toekomst goedkoper gaat worden naarmate het 3D printen van metaal gangbaarder wordt.’

 

  • Handle.jpg
  • Handle_2.jpg
  • Handle_design.jpg
  • Handle_design_2.jpg
  • metal-3D-printer.png

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK