Nieuwe CNC draai- en freescombinatie officieel in gebruik genomen

Lucien van Riswijk, Burgemeester van Zevenaar, heeft op vrijdag 20 december de nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot op feestelijke wijze in gebruik genomen. Met de aanschaf van deze combinatie zet Royal Eijkelkamp opnieuw een stap naar een duurzame toekomst.

Royal Eijkelkamp wil wereldwijd uitgroeien tot voorkeursleverancier in totaaloplossingen voor bodem- en wateronderzoek. Om deze ambitie waar te maken, is Royal Eijkelkamp voortdurend op zoek naar toepasbare innovaties, efficiëntie in de productie en interessante partnerschappen. De eigen maakindustrie wordt daarbij gekoesterd. Dit schept echter wel verplichtingen en vraagt bovendien om investeringen. Een goed voorbeeld daarvan is de aanschaf van de nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot besturing.

Naast het creëren van werkgelegenheid in de regio, wordt er met deze nieuwe machine ook een belangrijke stap richting duurzaam ondernemen gezet. Want waar medewerkers eerder zelf de machines regelmatig met zwaar materiaal moesten beladen, neemt de robot dit werk nu over.

Naast de nieuwe CNC draai- en freescombinatie is de complete Machining afdeling uitgebreid om in de toekomst een optimale productieflow te realiseren. Er is bijvoorbeeld een nieuwe geconditioneerde meetkamer gerealiseerd waarmee de kwaliteit van de producten nóg beter gemeten wordt en de afleverbetrouwbaarheid verhoogd. De afdeling is nu in staat om een groot aantal onderdelen voor Royal Eijkelkamp eindproducten compleet zelf te produceren. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een aantal betrouwbare én gespecialiseerde regionale partners.

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK