Materiaal grondwaterproject naar Sri Lanka

Op vrijdag 8 februari zijn 2 LargeRotoSonic FS250 sonische boormachines, 2 water tankers en 2 service trucks, allen gemonteerd op 4x4 Mercedes Benz trucks, op transport richting Sri Lanka gegaan. De imposante hoeveelheid voertuigen en materiaal is bestemd voor het vijfjarig miljoenenproject dat Royal Eijkelkamp sinds maart vorig jaar in opdracht van het Sri Lankaanse Ministry of Irrigation and Water Resources Management uitvoert. Naar verwachting komt het materiaal midden maart aan in Sri Lanka.

De afgelopen maanden is al het materiaal gebruiksklaar gemaakt bij Royal Eijkelkamp in Giesbeek. 2 Trucks zijn voorzien van boormachines die gebruik kunnen maken van verschillende soorten boortechnieken, waaronder sonisch boren. Met deze boormachines worden later dit jaar peilbuizen geboord in Sri Lanka waarin grondwatersensoren worden geïnstalleerd.

Op 2 trucks zijn watertanks van 8.000 liter gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat er tijdens het boren voldoende water aanwezig is. De laatste 2 trucks bevatten compressoren en extra laadruimte voor (boor-)materiaal. Op de 2 opleggers zitten recycling en mixing units die de grove en droge onderdelen van het boorvloeistof scheiden. Naast de voertuigen gaan er zo’n 30 containers vol met aanverwante apparatuur richting Sri Lanka, allemaal bestemd voor het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk.

Het te realiseren grondwater monitoringsnetwerk, bestaande uit 150 meetlocaties, biedt de beslissingsnemers van het Sri Lankaanse ministerie in de nabije toekomst tijdige, betrouwbare en accurate data op basis waarvan grondwater gerelateerde problematieken gemonitord en gemanaged kunnen worden.

Voorafgaand aan het transport heeft een delegatie van het Ministry of Irrigation and Water Resources Management uit Sri Lanka een bezoek gebracht aan Royal Eijkelkamp om met eigen ogen al het materiaal te bekijken, inspecteren en testen. ‘De inspecties en testen zijn perfect verlopen en we kunnen dus alles met een gerust hart richting Sri Lanka transporteren.’ aldus Project Manager Elsa Mulder-van Heijst.

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK