Nieuwsberichten


Digitaal en realtime registreren van dierlijke mesttransporten (rVDM) verplicht in 2023

Bij de meeste transporten van dierlijke mest wordt nu nog een papieren Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen (VDM) gebruikt. Na het transport worden de gegevens van dit VDM digitaal gemeld bij het RVO. Dit proces gaat veranderen in 2023.

Waar nu een papieren versie is die na 30 dagen elektronisch/digitaal wordt aangeleverd, wordt straks een realtime (digitaal) vervoersbewijs verplicht. Sinds de invoering van het huidige stelsel is er namelijk veel veranderd op het gebied van elektronische vastlegging van data. Daarom worden de regels ten aanzien van mesttransporten aangepast (rVDM).

Bekijk deze links voor een extra toelichting over de nieuwe wet:

Wij begrijpen dat de invoering van deze nieuwe wetgeving een grote invloed zal hebben op uw huidige werkwijze. Royal Eijkelkamp is daarom bezig met het ontwikkelen van een aanvullende oplossing op uw huidige AGR-bemonsteringssysteem. Wij proberen hierbij zowel de technische als financiële impact zo beperkt mogelijk te houden.

Voor gebruikers die met het huidige AGR-systeem/PSION door willen, verzorgen wij een Scanning Interface (SI22) die zorgt voor minimale veranderingen in uw huidige werkproces. Dit is een oplossing voor de korte termijn, gezien de houdbaarheid van de PSION beperkt is (2025). 

Om eveneens een oplossing te bieden voor de lange termijn, welke uiteindelijk de vervanging is van de PSION, ontwikkelen wij op dit moment bovendien een nieuw AGR-systeem.

Voordelen van het nieuwe AGR-systeem

  • Minder storingen wat resulteert in minder servicekosten
  • Garantie van 2 jaar
  • Voldoet aan nieuwe wetgeving
  • Ondersteuning op afstand
  • Toekomstbestendig door software updates
  • Snellere en beveiligde 4G internet
  • Gebruikersvriendelijk systeem en eenvoudig te bedienen
  • Koppeling met alle BMS leveranciers

Beide oplossingen zijn tijdig beschikbaar voor de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving.

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen, neem dan contact op met onze sales afdeling per .

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK