De lente komt eraan, net als de Reuzenberenklauw

De lente komt eraan. Het seizoen waarin ook de Reuzenberenklauw weer op komt zetten. Zorg ervoor dat deze plant geen overlast veroorzaakt. Schaf vandaag nog de Berenklauwboor aan. 

De Reuzenberenklauw wordt steeds vaker in landelijk gebied aangetroffen en in toenemende mate als een probleem ervaren, mede vanwege de schadelijke werking van de toxische stof in het sap van de plant op huid en ogen. Onder de grote planten groeit geen enkel gewas meer en de bodem verschraalt en wordt erosiegevoelig.

Om de bestrijding nog effectiever te maken is in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland een handboor ontwikkeld voor het verwijderen van de wortels: de Berenklauwboor.

De Berenklauwboor

Het boorlichaam met een lengte van 33 cm heeft een diameter van 89 mm. De eendelige boor heeft een totale lengte van 111,4 cm. De boor is gemakkelijk te legen met behulp van een Gebogen spatel.

Voor een effectieve bestrijding van de plant wordt de Berenklauwboor ingezet naast de bestaande manieren van bestrijding: schoffelen, maaien en begrazen. De Berenklauwboor verwijdert op ergonomische en effectieve wijze de wortels van de Reuzenberenklauw, waardoor de plant niet meer opnieuw gaat ontkiemen.

Bekijk de video

Meer weten over de Berenklauwboor of een exemplaar bestellen? Neem contact op met ons Sales Team via +31 313 880 200 of .

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK